четвъртък, 6 септември 2012 г.

Декорация, пълна с любов и енергия Ци

Фън Шуй е изкуството да хармонизираш добрата енергия Ци, това е система за естетика, подчиняваща се на естествените закони на Земята и Небето и тяхното взаймодействие. Всъщност, за да подредиш масата според това учение, не е нужно да следваш определна последователност, а още по- малко да натоварваш семейния бюджет.
Идеята на Фън шуй е да засили положителната енергията в пространството, а оттам и личното благоденствие на неговите обитатели, за сметка, разбира се, на лошите и негативни сили. Принципите й следват логиката на природното взаимодействие между петте основни елемента (Огън, Земя, Метал, Вода и Дърво) и вие следва да пренесете това знание в своя дом. Редът, чистотата, хармонията между тъкани, цветове и форми - всичко това се харесва на Фън шуй. 



Червеното се асоциира с елемента Огън. В декорацията, която ви представям, съм използвала много от този цвят. Подсилила съм го със свещ, която отново е носител на знака за огън. Всичко това символизира семейния огън, любовта и силата, с която грее сплотеността в един дом. Нейни синоними са топлина, уют, любов, подкрепа, подхранване.



Синият цвят на покривката напомня спокойствието на водата (елемент Вода), която е носителка на спокойствиеосвобождаване, пречистване, отърваване от проблемите. Отлично тушира силната енергия на огъня. Използвала съм като закачлив акцент и украса две мандаринови гъски. Всъщност, те носят свое собствено значение според Фън шуй и се поставят, за да засилят хармонията в любовта и брака.



Приборите за хранене са носители на елемента Метал, но този символ присъства съвсем дискретно на нашата маса. Всичко това, поставено върху бамбукова подложка (символ на елемента Дърво), носи високо концентрирана радост и енергия на нас и нашите гости. Червеното не е най- подходящия цвят, ако искаме да се храним в тишина и спокойствие, но за сметка на това е отличен избор за една вълнуваща, романтична вечер... малко магия за любов и страст.

    Снимки: Anna about decoration 

Няма коментари:

Публикуване на коментар