неделя, 15 януари 2012 г.

Няколко наистина добри идеи за спалнята

Притежаваш безброй дреболии, които изглеждат добре, но никога не им намираш показно място? Сега му е времето да си създадеш такова, при това с атмосфера. Използвай старата фруктиера на баба, порцеланови чинийки за сладко или някоя неизползвана купа, в която да разположиш всичките си скъпоценности. А обиците и герданите можеш да окачваш на топлийки върху цветно картонено табло. Ще се получи красиво и завършено, ако го обрамчиш в рамка от картина. 
Добави нещо от себе си. Дори да не те бива много с рисуването, винаги можеш да използваш шаблон, по който да очертаеш желаната форма. Интересна техника е впръсковата. Вземи боя в два или три цвята. С помощта на четката и редувайки цветовете, напръскай няколко пъти повърхността на предмета, който искаш да украсиш. Ще останеш доволен от ефекта.
Редът в това помещение ще улесни ти живота. Подреди добре гардероба си, а в случай че имаш възможност, усвои част от коридора/ банята/ килера и използвай като дрешник. Поне веднъж на шест месеца прави основно почистване, за да се отървеш от ненужните вещи.
Не пренебрегвай завесите в спалнята. Те са от изключителна важност и придават топлина и уют в интериора. Когато избираш десена, спазвай Правилото на Трите, а именно- нека в помещението преобладават не повече от три, подхождащи си и напълно хармонично избрани цвята.
Ако разполагаш с по- голяма стая, използвай неусвоеното пространство като създадеш собствен кът за твоето хоби. Може би библиотечка за любимите ти книжки или защо тук да не е перфектното място за старата шевна машина? 

1 коментар:

  1. За добро и интересно спално обзавеждане не винаги ти трябват куп пари. С малко въображение и работа можеш да постигнеш много уют в дома. Много ми харесва идеята с рамката на стената, в която можеш да си закачаш бижутата. всеки ден си сменям най-малкото обеците и точно такава рамка би ми свършила чудесна работа за организиране на обеците ми :)

    ОтговорИзтриване