неделя, 6 януари 2013 г.

Тайните на един стилист: Emily Henderson

Дълго време не съм публикувала тук и Anna about decoration пустее, ала си беше време за почивка и мнооогооо време за семейството. 
Друга истина е, че посветих много повече от неколцина часа на четене и интернет сърфиране. От край време поддържам папка с любими линкове към блогове, статии и книги, които никога не успявам да прегледам докрай. Използвах почивните дни у дома, за да се запозная със съдържанието й и преоткрих много от творбите на някои интересни за мен дизайнери и декоратори.
Един от тях е Emily Henderson- стилист с повече от над 10 години опит в декорирането на жилищни пространства, а освен това - водещ и участник в собственото си телевизионно шоу- Secrets from a stylist. Не ще и дума, голям съм й фен!
Емили е способна да сътвори съвършена комбинация от противоположни и напълно различни стилове. Тайната на таланта й е в експериментирането и съчетанието на предмети от различни култури и времена и на пръв поглед някои пълни несъвместимости. Например- в една от стаите й- африканска маска, изработена от груб естествен материал е надвиснала над изящен порцеланов слон. Като цяло стилът й е еклектичен, модерен, но в същото време- придържащ се към класическото, с нотки към винтидж-а и в голяма доза към романтизма. Що се отнася до цветове и материи- Емили предпочита 'мъжките' - тъмно синъо, сиво, груби плетки, натурално дърво и платина. В основата на концепцията й стои вярата, че всички те се допълват красиво от аксесоари, носещи женско усещане. Такива например биха могли да бъдат: завесите, лампите, картините, цветните шарки, ефирните материи и сладурските детайли като малки кутии за съхранение.

















Снимки/ Photos: Emily Henderson Portfolio

Няма коментари:

Публикуване на коментар